Välkomna till vår blogg! Här kommer ni kunna läsa om vad vi sysslar med på ranchen angående träningar och aktiviteter samt tankar kring träning och hästhantering. Ni läsare är också välkomna att skriva om vad ni tycker och tänker.

fredag 24 juni 2016

Alex gör en kort visit på Stewart Ranch

Vi säger hej till Alex som gör en kortvisit på Stewart Ranch.

Alex ska vara här under helgen och hans utbildning här på ranchen består av lastning.

Alex går gärna på transporten men tycker inte om att lämna över kontrollen till oss människor och tror att hela världen går under och att det kanske händer något hemskt när han står där inne.

Vår uppgift är nu att presentera för Alex vilka regler som gäller, att ta bort förväntningar han tror ska hända och få honom att känna sig trygg och tycka att transporten inte är så illa som han tror. Eller att använda den som en dålig ursäkt för att slippa göra saker ;)

Idag skötte han sig super och gick in transporten och ställde sig och åt ur sin hink. Han tyckte det var läskigt när det rörde sig och gungande lite när han kom in och kom ut ganska fort igen. Men efter några gånger när han insåg att det inte hände nåt så stod han där längre och längre. Vi har inte stängt någon bom än. Vi vill bygga långsamt.

Imorgon blir det en fortsättning och så ser vi vad han lärt sig av idag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar