Välkomna till vår blogg! Här kommer ni kunna läsa om vad vi sysslar med på ranchen angående träningar och aktiviteter samt tankar kring träning och hästhantering. Ni läsare är också välkomna att skriva om vad ni tycker och tänker.

torsdag 12 september 2019

Healthy Horse

Hej på er

Som ni vet har vi i vår butik ett antal olika produkter som vi säljer.

I april blev vi introducerade till en ny produktserie från Avera som heter Healthy Horse. Finns även hund och katt produkter.



Vi tog in produkter från deras sortiment och har nu provat dessa på våra hästar.

Kort presentation av produkterna - ni kan sedan läsa ännu mer om dem på www.healthyhorse.se


  • Natural Leg & Muscle RUB
    • Behandling för senor, leder och muskulatur. Rik på naturliga ingredienser som motverkar stelhet och svullnader. Rekommenderad användning både innan och efter träning.
  • Skin Perfector
    • Unik sårsalva med snabb läkningseffekt som vid svår eksem kombineras med Miracle Black Mud. Speciellt framtagen för insektsbett, soleksem, rodnad, sadelskav, klåda, fjällning och trorrhet. Idealiskt för behandling av mugg.
  • Miracle Black Mud
    • För effektiv behandling av hud, leder och muskler. Den unika effekten av denna produkt grundar sig i egenskaperna hos den mirakulösa Svarta leran från Döda havet. Lerans naturliga rikedom har antibakteriella, läkande och återfuktande egenskaper.
  • Relief Schampoo
    • Ett unikt linimentschampo för regelbunden behandling och avlägsnande av svett, smuts och andra främmande ämnen. Ger hästen god hälsa i hud och päls.
  • Mane Conditioner
    • En djupgående behandling som effektivt reder ut tovor och återfuktar hud, man och svans. För glans, volym och lyster.
  • Fly Away
    • Effektivt och naturligt insektsavstötande innehåll mot flugor, myggor, knott och bitande insekter, samtidigt som hud och päls får vård. Produktens aktivitet baseras på en unik mix av helt naturliga insektsavstötande oljor .
Tänkte berätta här om lite erfarenheter efter att ha använt dessa produkter. 

  • Leg & Muscle Rub använder vi när tränat. Då menar vi ett ordentligt träningspass i paddock. Även när vi är på träningar för tränare. På benen märker vi stor skillnad att hästen är torr i benen, den blir inte gallig. Har man en häst som är lite gallig innan den kommit igång att röra på sig är det det super att ta på före ridning och efter. Vi masserar även in på kroppen efter ridning för att undvika att hästen blir stel.
    För att hålla hästen i god hälsa så är det också viktigt att stretcha hästen efter träningspass samt att låta hästen få en bra återhämtning någon/några dagar efter beroende på hårt man tränat. Då brukar vi göra nåt som heter aktiv vila vilket kan vara antingen ett skrittpass ut på 30 minuter, promenad, mjukgörande på töm eller ett lättare mjukgörande pass i paddock i lång och låg form. Vi anpassar detta efter hur hårt vi tränat innan. Att tänka på är att detta har 96h karens om man ska tävla.
  • Skin Perfector en superbra sårsalva som kan användas till det mesta. Den läker och skyddar. Har även använt denna på hundens hot spots.
  • Miracle Black Mud har vi använt på sår där svart leran bokstavligen drar ut skiten ur såret och sedan läker. Hade ett insektsbett som svullnade upp på vår stora dressyr häst. La på svart leran och 2 dagar senare var svullnaden nere och sårskorpa på såret. Se bilder nedan.

  • Relief Shampoo, detta är nog det bästa shampoo jag testat. Så enkelt att applicera. Man sköljer av hästen med ljummet vatten, sprayar på schampoot, masserar in med en gummiskrapa och sedan skölj av. Detta är superdrygt så man behöver inte överdosera. Detta har också liniment i sig så även här är det 96h karens. Men vilket resultat det ger när man är på clinic och rider 4 pass för en tränare en helg. Hästen är mjuk redan från början av passet och liniementet hjälper hästen med att slappna av. Den blir också väldigt ren och har man en vit häst blir den vit och pälsen glänser. Ska man i väg och tävla så tvätta hästen i mitten på veckan med schampoot sedan dagen innan tvätta hästen igen men använd då Mane Conditioner så blir resultat lika fint. Då schampoot även har insektsavstötande i sig så håller det en bra grund för myggor och andra insekter.
  • Mane Conditioner är ju som det låter. En bra spray som reder ut tovor och ger en bra glans och lyster i päls, man och svans.
  • Fly Away har vi nu testat under sommaren och det funkar bra mot insekter och mygg och knott. Håller även fästingar borta. Denna funkar även på din hund och katt


I denna serie finns ju även produkter för hund och katt så som schampoo och balsam.

Är man intresserad av att prova har vi provflaskor man kan få beställa.

Vi kommer även ha erbjudande på paket som ni kan hålla utkik efter på vår sida.

Och vill man bli konsulent där man säljer själv så finns det ett program för det. Det är bara att höra av sig om man vill veta mer.

Men tycker definitvt ni ska prova dessa produkter ni kommer inte bli besvikna!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar