Välkomna till vår blogg! Här kommer ni kunna läsa om vad vi sysslar med på ranchen angående träningar och aktiviteter samt tankar kring träning och hästhantering. Ni läsare är också välkomna att skriva om vad ni tycker och tänker.

måndag 22 augusti 2016

Ayala på westerntävling

Ja som ni vet så är ju Ayala ute till försäljning och vi säljer henne som en allroundhäst och det kan man säga att hon verkligen är.


I lördags tog vi med henne på en westerntävling. En D-tävling som kan jämföras med en lokaltävling inom engelsk ridningen. I och med att tävlingen var på D-nivå

Vi var anmälda till 4 st klasser, Pleasure, Western Riding, Trail och Western Horsemenship.

Vi började dagen med Pleasure vilket är en gren där alla deltagarna är inne på banan samtidigt. Grenen går ut på att visa sin häst på ett så bra sätt som möjligt och det ska se så harmonsikt ut som möjligt. Målet är att man ska få domaren att vilja rida din häst. Alltså det ska vara ett nöje.
Man visar hästen i alla gångarter, walk, jog, extended jog, lope (långsam galopp) samt ryggning.

Hon var spänd då detta var helt nytt att gå in på en bana så här. Också att man får rid om varandra om man kommer för nära. Det är förbjudet att rida vända över ridbanan.
Tyckte hon skötte sig super. Ingen placering men inte det vi var ute efter heller utan miljöträning.
Här är några klipp från pleasure klassen.Nästa klass var Western Riding. Här rider man ett mönster som finns i regelboken och man får reda på detta 1 vecka innan vilket mönster som gäller.
I detta mönster ingår skritt över bom, jog och slalom mellan koner, galopp med 2 st byten och rygga. Jag valde att göra enkla byten då hon inte är utbildad till att göra riktiga. Är väldigt nöjd med hennes insats. Hon tar i denna klass en 4:e plats av 9 st startande.Här kommer en film från klassen.Tredje klassen var trail och här började det märkas att hon var riktigt mentalt trött. Hon tog sig igenom en del av hindrena men inte alla. Efter denna klass strök jag henne från den sista då jag kände att jag inte ville pressa henne mer.
Hon skötte sig jättebra hela dagen. Traskade på transporten 2 gånger mellan klasserna. Det var en 2 timmars resa dit. Åka med sin kompis och emellanåt bli lämnad.

Är supernöjd och känner att denna hästen kan gå långt med rätt ägare. Hon försöker verkligen in i det sista och ger dig 150% om du är rättvis mot henne.

Hoppas verkligen hon hittar ett bra hem. Provridningarna börjar denna veckan.

Till helgen gör vi en start i sista disciplinen, dressyr på lokal nivå.

Ha det så länge!

Kram Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar