Välkomna till vår blogg! Här kommer ni kunna läsa om vad vi sysslar med på ranchen angående träningar och aktiviteter samt tankar kring träning och hästhantering. Ni läsare är också välkomna att skriva om vad ni tycker och tänker.

lördag 6 augusti 2016

En dag på ranchen

Hej på er

Idag är det lördag och tänkte berätta lite om hur en dag här på ranchen kan se ut.

Som ni vet så gör vi mycket olika saker med våra hästar och det är det vi gillar med vår träning. Vi tycker också det är nyttigt för hästarna att få prova på olika saker, om inte annat är det bra miljöträning.

Idag började vi först med en dressyrtävling ner i Varberg. Fidde och Tingen skulle visa upp sig lite på dressyrbanan. För Tingen blev det ett hastigt inhopp då Kasillas inte var helt ok igår och jag valde att inte ta med honom. Fidde har kommit igång igen efter sommaruppehållet och har visat sig vara fin i formen.
LB:2 var programmet som skulle ridas idag. Båda hästarna fick godkända ritter, Fidde med en procent på 63,333% och Tingen med 62,000%
Är mycket nöjd med båda och ser fram emot nästa tävling.

Efter tävlingen var det att packa i hop lite snabbt för att sedan hem och byta utrustning och dra vidare för att flytta lite kor.

Garry och Mercy var redan på plats och hade flyttat ett gäng på förmiddagen. Vi skulle nu hjälpas åt att ta ett gäng kor från en hage till en annan och då var vi tvungna att driva dem längs vägen förbi en del trädgårdar. Bonden som äger kossorna hade även förberett med fotfolk och lite extra trådar på vissa ställen.

Fidde som är den stabila och trygga hästen fick gå första och mota så att inte kossorna sprang iväg för fort och förbi bonden. Tingen och Mercy gick bakom och höll sidorna tillsammans med 3 andra hästar. Allt gick super trots att kossorna bestämde sig att vid ett tillfälle att ta en liten detour. :)

Ja detta var våran dag. :) Roligt med varierande saker, man är ett team med sin häst och hästarna älskar deras olika uppgifter. :)

Vi hörs snart igen! Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar