Välkomna till vår blogg! Här kommer ni kunna läsa om vad vi sysslar med på ranchen angående träningar och aktiviteter samt tankar kring träning och hästhantering. Ni läsare är också välkomna att skriva om vad ni tycker och tänker.

lördag 8 april 2017

Presentation av Kingen

Kingen eller som han egentligen heter Enchanted Golden King, kom till oss när han var 7 månader. Anna var nere och tittade på honom när han var 3 månader och då bokades han och sedan kom han hem till oss när han fick lämna sin mamma.

Han har haft en liten brokig barndom kan man säga då han mellan 3 & 6 års ålder hade erlichias.

Men efter vi fått bukt med detta så har hans utbildning kunnat gå vidare. Han har under sina år hos oss också fått åka till Per Larsson och Peter Ljungberg för utbildning. Tanken var att han skulle ta över som westernhäst efter Annas arab Danfas.

Han har också blivit allround häst men hans inriktning är western och hans specialitet är ridgrenarna så som western ridning, pleasure, western horsemanship, trail & ranch riding. Han har även tränats och tävlat reining.
Kor har vi testat också och han blir bättre och bättre.

Hoppning har vi kört främst för att han ska få tillbaka sin koordination och mycket markarbete.

Dressyr har han tävlat upp till LB och det funkar riktigt bra.

Hans bästa moment att göra är galoppombyten han är superduktig på detta och visar gärna hur lätt det är :)

Denna hästen är super för nybörjare då han har en bra takt och springer inte iväg utan vill man lära sig att gallopera och då också på en hand har ni den perfekta läromästaren här.

Här kommer lite fina bilder på Lilleman som han också kallas.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar