Välkomna till vår blogg! Här kommer ni kunna läsa om vad vi sysslar med på ranchen angående träningar och aktiviteter samt tankar kring träning och hästhantering. Ni läsare är också välkomna att skriva om vad ni tycker och tänker.

lördag 8 april 2017

Presentation av Tingen

Tänkte ge en liten presentation av våra 2 hästar som man har möjlighet att få rida lektion på när man kommer hit.

Vi börjar med Tingen som egentligen heter JJ's Tinkerbelle, hon är en paint/new forrest korsning på 17 år. Vi köpte henne året hon skulle fylla 2 år och det är Garrys första häst. Garry som enbart rider western och är inriktad på reining skulle ha Tingen som sin westernhäst.

Då hon är ett sto har hon en som många andra ston en egen vilja och är väldigt tuff. Det har varit en lång resa med henne. Men det som är roligt med ston är att när man får dem med sig då går de i stort sett i döden för dig. Och hon är en klippa av inte dess like.

Under hennes alla år hos oss så är hon inriden och skolad western från grunden, hon har under åren tränats för Per Larsson och Peter Ljungberg och även varit hos Peter på utbildning under en tid.

Hon är en maxad C-ponny och har en talang för hoppningen också så vi har även haft en del ponnyryttare på henne som tävlat henne i hoppning och hon har startat upp till LA i hoppning.
Dressyr har hon också tävlat och gått upp till LB på tävling bland stora hästar och gått programridning på LA. Hon har visat att hon platsar även bland de stora hästarna utan problem vilket är roligt.
Hon har även tävlat gymkhana och varit ute på terrängbanan.

I westernridningen har hon med Garry tränat reining flitigt och hon kan alla reiningmomenten så som spin, stop, roll back och byten. De senaste 2 åren har Anna tävlat i roping, barrel race, pole bending och keyhole race. Men även har vi tävlat de andra ridgrenarna som trail, speed trail, ranch trail, ranch riding, western riding, pleasure, western horsemanship och reining naturligtvis.

Hon kan verka lite sur men hon talar bara om vad som är rätt och fel och är en fantastisk läromästare. Jättekänslig när du gör rätt och hon talar om när det blir fel. Även när hon är med på våra NH kurser visar hon eleven hur det blir när man ger fel signaler.

Kan även meddela att hon är grym på att fösa kor också.En liten filmer från ropingen och barrel race också bjuder vi på här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar