Välkomna till vår blogg! Här kommer ni kunna läsa om vad vi sysslar med på ranchen angående träningar och aktiviteter samt tankar kring träning och hästhantering. Ni läsare är också välkomna att skriva om vad ni tycker och tänker.

torsdag 4 oktober 2018

Presentation av ny Teamryttare - Anki Stamm


Hej !

Anki Stamm heter jag är 52 år och älskar livet med allt som har med hästar att göra.
 Hänga över box kanten och titta på hästarna , lyssna till mumsandet när de äter sitt hö är en härlig känsla, lika väl som att lasta sin häst och åka på träning eller tävling är mitt liv.
Jag har ridit sedan jag var 7 år gammal och följde med min syster till Ängen i Trollhättan, där jag blev biten av en vit ponny och livrädd först ...men hon drog med mig iallafall och jag har haft många lärorika år på ridskola, för att senare i livet skaffa egna hästar.

Uppfödare till flera diplom ston av rasen shetland och connemaraponny, varit på många utställningar visat både ponny och häst vid hand,  både mina egna och andras. Varit på exteriörutbildningar för premieringsförrättare Morgan Johnsson, där fick jag stor kunskap om hästens anatomi och hur en bra häst med rätt exteriör har bäst förutsättningar för rid och hållbarhet, som är mitt mål i min avel.

Varit ponnymamma i många år åt döttrarna som tävlat och haft väldigt roligt , träffat många likasinnade härliga människor på vägen. B-ponny tiden med vår Dartmoore Tuffe är  mest oförglömlig på många vis, tävlingar , utställningar och bla när jag  visade honom på Årets ponny 2010, till eget komponerat tömkörningsprogram med låten " Simply the best " i högtalaren  var helt enkelt fantastiskt, vi blev placerade 5 av 13 raser det året !

I dagsläget rider och tränar jag det mesta från dressyr, hoppning, terräng, tömkörning, NH , provat på att valla kossor, och är så nyfiken att jag nu kommer att prova lite western grenar framöver med dotterns tävlingsponny Casey 15 år. Hon är en nu erfaren connemara, som varit  i våran ägo sen hon var 7 månader, hon är toppen att ha med och pröva olika grenar med för att lära mej mer och framförallt ha roligt.

Vi bedriver nu även uppfödning i liten skala , då jag av en slump år 2010 fann ett ryskt renrasigt trakehner sto Harpija och upptäckte en i mina ögon komplett ras , både till exteriör och temperament.

Har nu en unghäst på 4 år i stallet som är under utbildning, och förhoppningsvis kommer vi att ha lika kul i framtiden med denna härliga Harison. Vi hoppas på nytt föl till våren 2019, alltid roligt med fölungar !

Jag började träna hos Anna, Stewart Ranch 2017 och riktigt roligt att vi tänker i samma anda om hästen, om harmonin och balansen och hur vi kommunicerar med hästar .

 Min vision är att lära mig få ännu mer och få  kunskap om hur man bygger förtroende, respekt, framgång och framförallt att vi har skoj på min fortsatta resa med hästar !

Anki Stamm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar