Välkomna till vår blogg! Här kommer ni kunna läsa om vad vi sysslar med på ranchen angående träningar och aktiviteter samt tankar kring träning och hästhantering. Ni läsare är också välkomna att skriva om vad ni tycker och tänker.

söndag 18 mars 2018

Presentation av hästarna!

Till vår kurs presenteras nu hästarna som kommer att vara med.

Från Stewart Ranch


JJ's TinkerbelleSto, f. 2000
Paint/New Forrest, slutmätt maxad C
LA Dressyr & Hoppning. Grundskolad Reining men tävlat även de flesta ridgrenar i western samt fartgrenar som Barrel Race, Pole Bending, Keyhole race och Roping.

Tingen är en speciell dam som man förtjänar. Hon är pigg men kan verka seg om du inte ber henne på rätt sätt. Hon är en grym läromästare som får ryttaren att förstå hur viktigt det är med kroppsmedvetenhet och att få ryttaren att inte rida med händerna.


Egebjergs Roseanne
Sto, f. 2010
Danskt Varmblod, 175 ca i mkh
LA dressyr

Rosie är en känslig tjej med en stor och taktmässig gång. Hon är mycket välskolad i grunden och ger ryttaren möjligheter att få träna mycket på finliret och känsligheten. Hon har en egen motor och vill göra allt rätt. Hon har varit på Stewart Ranch i snart 1 år och tanken är att hon ska ut och visas mer på dressyrbanan. 


Från Stall Buttas har Annie lånat ut 2 av sina hästar.


Pinnoccio

Valack, f. 2005
Korsningsponny, 160 cm mkh
LA dressyr, 105 hoppning 

Pinnoccio är en känslig kille med mycket motor. Han är också en riktig gentleman som alltid gör sitt bästa. Han är tävlad dressyr upp till LB regionalt, men tränar på LA-nivå. På hoppbanan trivs han också väldigt bra och vi har startat 105 tillsammans. Det är dock ingen brist på kapacitet då han klipper hinder på 140 när vi löshoppar, utan det är snarare piloten som prioriterar dressyren högre. Western är ytterligare en gren som vi har provat på och även där är han en riktig stjärna.Stoms Pippilotta
Sto, f. 2004
Varmblodig travare,  ca 160 cm mkh
LB dressyr

Pippilotta har tidigare haft en karriär på travbanan, men de senaste 10 åren har hon gått som ridhäst och fölsto. Hon är känslig och välriden, men på en lite mer grundläggande nivå. Det är främst dressyr som hon är aktiv inom, men western har också varit ett regelbundet inslag och hon är gärna med och hoppar små skutt då och då.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar