Välkomna till vår blogg! Här kommer ni kunna läsa om vad vi sysslar med på ranchen angående träningar och aktiviteter samt tankar kring träning och hästhantering. Ni läsare är också välkomna att skriva om vad ni tycker och tänker.

tisdag 31 maj 2016

Ny uppdatering - Ayala

Har inte skrivit på några dagar om Ayala. träningen har löpt på och helgen som var har hon fått vara med på vår NH-Kurs.

Mycket har hänt och Ayala har även fått IR- behandling av Sandra och väntar nu på att få en kiropraktorbehandling av Lisa-Ann.

På måndag kommer Ayala vara med på Peter Ljungberg träningen.

Så här långt efter 3 veckor har det hänt mycket med den lilla tjejen och hon utvecklas för varje dag.

Vi jobbar hela tiden med grundträningen, stadig i låg form för att bygga upp muskler och överlinjen. PRE hästar är ju kända för att vara högresta och hamnar väldigt högt med hals och huvud. Inget fel i det men det gör det lite svårare att få dem att komma ner och bli avslappnade och ta stöd.

Anledningen till att jag nu har tagit hjälp av IR är att när jag ridit känt ovanlig stelhet i vänster sida. Hon har svårt att böja och jag känner att hon spänner emot. Hon har svårt i vissa lägen att komma inunder sig med bakbenen. Efter IR behandlingen blev det en annan häst när spänningarna släppte. Visar före och efter bild nedan.

Före

Efter

Tyvärr lite dåliga vinklar men man ser att hon rundat till sig bak och släppt ner magen.

Under helgen fick Ayala också vara med som sagt på vår kurs. Här kommer lite film från helgen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar