Välkomna till vår blogg! Här kommer ni kunna läsa om vad vi sysslar med på ranchen angående träningar och aktiviteter samt tankar kring träning och hästhantering. Ni läsare är också välkomna att skriva om vad ni tycker och tänker.

torsdag 2 juni 2016

Ayala har fått kiropraktorbehandling

Igår fick Ayala sin behandling av Lisa-Ann. Som vi misstänkte så var hon låst. 4 st kotor i länden hade förskjutits och detta gjorde att hon inte kunde räta ut sig utan gick till höger hela tiden med baken och hade svårt att forma om till vänster.

Nu är hon justerad i länden och höger bog som blir en följd av ländproblemen och kommer nu promeneras i 2 dagar sedan ridas lättare pass i 2 dagar och sedan kommer hon på måndag få vara med för Peter Ljungberg och få grundträning och introduktion i westernvärlden. :)

Ayala kommer få ytterligare 1 behandling för uppföljning så att hon nu håller sig.

Det räcker naturligtvis inte bara att behandla utan nu är rätt träning som är grunden till att hon kommer hålla sig och muskla sig rätt. Hästar har som vi ett muskelminne och ha de gått snett ett längre tag så behöver man hjälpa dem rätt att jobba på korrekt sätt igen för att muskla upp den svaga sidan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar